Top kwaliteit

Geen troep.

Snelle bezorging

Wel zo fijn.

Scherpe prijs

Maar niet goedkoop.

Hoe breed is een deur?

Het antwoord is: De breedte van een deur is niet altijd hetzelfde. Wel zijn er verschillende standaard breedte maten waarin deuren verkocht worden. De verschillende breedtematen waarin deuren worden verkocht zijn: 53, 58, 63, 68, 73, 78, 83, 88, 93 en 103 centimeter. 

Meestal past één van deze breedtematen bij jouw situatie. Met jouw situatie bedoelen we het huidige kozijn dat je hebt of het nieuwe kozijn dat je gaat plaatsen. 

Staat de breedte van jouw deur er niet tussen? Lees dan verder.

De verschillende breedtematen van deuren.

De breedte van mijn deur staat hier niet tussen

Als de breedte van jouw deur hier niet tussen staat dan kan dat met drie dingen te maken hebben. 

  1. Het kan zijn dat jouw deur bijvoorbeeld 2 centimeter minder breed is dan de standaardmaten. Geen paniek. De deur is in bijna alle gevallen aan de kant waar hij draait, dus waar de scharnieren zitten, nog een aantal centimeters in te korten. Hoever je de deur kan inkorten kun je vaak terug lezen bij de productinformatie. Daar staat vaak het maximaal aantal centimeters weergegeven dat de deur minder breed te maken is. 
  2. Je hebt verkeerd gemeten. (sorry, dit komt vaker voor dan je denkt)
    Het is belangrijk dat je de deur opmeet die momenteel in het kozijn hangt, de oude deur. Je meet alleen het gedeelte van de deur dat in het kozijn valt. Dit voornamelijk belangrijk bij opdekdeuren. Opdekdeuren hebben nog een extra randje dat de deur in zijn geheel iets breder maakt. Dit valt dus niet in het kozijn dus dit randje meet je dus niet mee.
  3. Als je zeker weet dat bovenstaande oorzaken niet het geval is in jouw situatie, dan heb je dus een maatwerk deur nodig. Deze deur wordt dus volledig voor jou op maat gemaakt en is daarom vaak ruim 2 a 3 keer zo duur. Dit komt bijna nooit voor, dus zorg dat je bovenstaande 2 punten zeker weten hebt uitgesloten zodat je niet te veel betaald of de verkeerde deur besteld. 

Hoe hoog is een deur?

Ook bij de hoogte van de deur hangen een aantal haken en ogen aan. Lees het artikel: “Hoe hoog is een deur?”.

Deuren bestellen

Nu je weet hoe breed jouw deur moet zijn kun je een kijkje nemen in onze webshop en vervolgens je deuren bestellen. Klik hier om onze deuren te bekijken en te bestellen.

Winkelwagen