Top kwaliteit

Geen troep.

Snelle bezorging

Wel zo fijn.

Scherpe prijs

Maar niet goedkoop.

Schuurdeur

Wil je een schuurdeur kopen? Op deze pagina vind je alle schuurdeuren die Deurenplaza verkoopt. Lees meer

Filters:

Vanaf prijs
125675

Resultaten: 

4.00/5

Extra informatie over de schuurdeur

Om langer plezier te hebben van jouw nieuwe schuurdeur is het goed om deze regelmatig te onderhouden. Dit doe je door de schuurdeur een beschermlaag te geven. De deuren zijn namelijk gemaakt van hout. Het is een natuurproduct wat eigenlijk vroeg of laat gewoon wegrot. Je kunt dit tegenhouden door te zorgen dat er geen zuurstof op het kale/blanke hout kan komen. Die doe je door een beschermlaag aan te brengen op de schuurdeur, verf, lak of beits.

schuurdeur onderhouden met verf, beits of lak

Kies je voor verf, lak of beits?

Verf geeft de schuurdeur een strakke uitstraling. Lak is krasvaster dan verf en biedt dus meer bescherming. Beits laat de structuur met nerf zien en is makkelijker aan te brengen dan verf. Bij beits hoef je geen gebruik te maken van grondverf voordat je de schuurdeur gaat beitsen. Ga je de schuurdeur afwerken met verf of lak dan dien je de schuurdeur dus wel van tevoren in de grondverf of grondlak te zetten. Het is het mooiste als de kleur van de deur past bij de kleur van het kozijn en de rest van de schuur. Wil je jouw deur uiteindelijk wit verven? Kies dan voor standaard wit gegrond.

Hoe verf je een schuurdeur?

Het is belangrijk dat de schuurdeur eerst wordt opgeschuurd. Is de schuurdeur al voorzien van een grondlak? Dan hoef je de deur maar licht op te schuren. Is het hout helemaal kaal? Zorg dan dat je de deur opschuurt met een iets grovere korrel.

Ten tweede moet je de schuurdeur goed ontvetten, dit zorgt ervoor dat de verf, lak of beits beter kan hechten. Ontvetten kun je doen met verschillende middelen, zoals terpentine, wasbenzine of St.-Marc. Doe een beetje van dit spul op een doekje en neem de schuurdeur af.

Ten derde kun je de grondverf, verf, lak of beits aanbrengen. Heeft de schuurdeur nog geen grondlaag? Dan dien je die aan te brengen voordat je gaat verven of aflakken. Als de deur gegrond is, kun je dit zien aan grijze of witte kleur. De meeste schuurdeuren zijn grijs of wit gegrond. Als een schuurdeur wit gegrond is, is deze makkelijker af te lakken met een lichte kleur. Bij grijs is een donkere kleur makkelijker. Als je een transparante beits gebruikt moet je de deur niet gronden, dan kun je de beits direct aan brengen op het kale hout.

Ten slotte is het belangrijk dat je meerdere lagen grondverf en lak aanbrengt. Wij raden aan om 1 tot 2 grondlagen te gebruiken en dan 2 tot 3 laklagen. Het is hierbij wel belangrijk dat je de lagen tussendoor laat drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Hoelang je de verf dient te laten drogen kun je vinden op het verfblik. Een laatste tip is om elke gedroogde verflaag heel lichtjes op te schuren voordat je de volgende laag aan brengt, dit verbetert de hechting.

Dubbele schuurdeuren bij schuuren

Het is ook mogelijk om een dubbele schuurdeur te bestellen. Dit kun je in de configurator bij verschillende schuurdeuren aangeven. De schuurdeur wordt dan geleverd met een aanslaglat zodat je de deuren als dubbele schuurdeuren gebruikt kan worden. Zorg wel dat je een kozijn hebt die dit ondersteunt.

Wil je een goede schuurdeur kopen? Dan kun je het beste kiezen voor de Cando ML 666. Dit is een goede schuurdeur gemaakt van hardhout. Op deze deur krijg je maar liefst 6 jaar garantie. Een verstandige keus dus. De borstwering zit op 66 cm hoogte, maar er zijn ook andere modellen in de 600 serie van Cando. Rondom is de schuurdeur 25 mm inkortbaar.

Cando achterdeuren ML 666

De deur wordt geleverd in de kleur middengrijs, RAL 7004. Dit is een grondverf, dus je kunt de deur daarna makkelijk zelf aflakken in elke gewenste kleur. De deur wordt geleverd met isolatieglas, dubbel glas, wat ervoor zorgt dat de deur goed warmte kan tegenhouden. Daarnaast zitten er ook ventilatiesleuven in de deur zodat het vocht uit de schuur kan, ook met een dichte deur. Dit zorgt ervoor dat de schuur van verse lucht wordt voorzien, ook met een dichte deur. Al met al is dit een goede schuurdeur voor iemand die lang wilt genieten van zijn schuur.

Cando achterdeuren ML 459

Bij een goede schuurdeur hoort ook goed glas. We hebben keuze uit simpel blank glas, draadglas en isolatieglas. Wil je een schuurdeur met glas? Kies dan uit onderstaand glas.

  • Blank glas is het goedkoopste en betreft een simpele ruit van enkel glas.

  • Draadglas is steviger en veiliger doordat er ijzerdraad verwerkt zit in het draadglas.

  • Isolatieglas is dubbel glas dat zorgt voor een goede isolatiewaarde, waardoor de warmte beter in de berging blijft hangen.

Vragen over jouw nieuwe schuurdeur

We behandelen hieronder een aantal vragen over schuurdeuren die vaak gesteld worden.

Waarom zit er glas in een schuurdeur?

Er zit glas in een schuurdeur zodat er meer natuurlijk licht de schuur binnenkomt. Dit scheelt weer op de energierekening, omdat je dan minder vaak het licht in de schuur aan hoeft te zetten. Een schuurdeur met een hoge borstwering heeft vaak minder glas dan andersom.

Wat kost een schuurdeur plaatsen?

Je kunt een schuurdeur zelf plaatsen, maar je kunt het ook laten doen. Dit kost ongeveer 600 euro. Vaak duurder dan de deur zelf. Wij raden daarom aan om te kijken of je het zelf kunt.

Wat voor hout schuurdeur?

In het assortiment hebben we vurenhout en hardhout. Vurenhout is goedkoper en gaat in theorie minder lang mee. Hardhout is duurder, maar gaat in theorie een stuk langer mee.

Wat is een goede schuurdeur van hout?

Een goede schuurdeur is er een die van hardhout is gemaakt. Je kunt er ook een van vurenhout kopen, alleen zul je dan meer onderhoud moeten plegen om lang plezier te hebben van de schuurdeur. Bekijk het assortiment en je zult zien dat er verschil in prijs is.

Soorten buitenverf voor een schuurdeur

Er zijn verschillende soorten buitenverf voor schuurdeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit lak of beits. Wij raden aan om verf op terpentine basis te nemen. Ook raden wij aan om liever hoogglans te gebruiken dan zijdeglans of mat omdat dit beter bestand is tegen weersinvloeden.

Naar buiten draaiende schuurdeur

We spreken over een naar buitendraaiende schuurdeur als je de deur naar je toe moet trekken om hem te openen als je voor de berging staat.

Naar binnen draaiende schuurdeur

We spreken over een naar binnen draaiende schuurdeur als je de deur naar binnen moet duwen als je de schuur binnen wilt treden. In ons assortiment hebben we alle draairichtingen.

Eigen schuurdeur maken voor de berging

Je kunt zelf schuurdeuren maken, alleen raden wij dit wel af als je geen ervaring hebt met klussen. Het is verder belangrijk dat je goed materiaal gebruikt en de maatvoering van het kozijn aanhoudt. Let ook op de dikte van het materiaal dat je gebruikt. Er zijn verschillende maten kozijnen en verschillen maten deuren, hou hier rekening mee.

Wat is het verschil tussen schuurdeuren en achterdeuren?

Achterdeuren en schuurdeuren lijken veel op elkaar. Er zijn ook een aantal schuurdeuren die je ook kunt kopen als achterdeur. Achterdeuren zijn vaak voorzien van beter hang en sluitwerk om de woning te beschermen, bijvoorbeeld met een driepuntsluiting en andere accessoires. Voor achterdeuren raden we ook aan om te kiezen voor hardhouten deuren. Daarnaast zijn de kozijnen van een berging vaak een andere maat dan de kozijnen van achterdeuren, maar dit is niet altijd het geval. Ook de scharnieren van zijn vaak wat steviger dan de scharnieren, de kozijnen van de berging. Ook kan het zijn dat je voor een achterdeur meer scharnieren nodig hebt. Een schuurdeur heeft vaak namelijk maar 2 scharnieren.

Zowel een schuurdeur als een achterdeur vallen in de categorie van buitendeuren. Onder buitendeuren vallen bijvoorbeeld ook voordeuren en schutting deuren. Bekijk hier al onze buitendeuren.

Verschillende schuurdeuren
Winkelwagen