Top kwaliteit

Geen troep.

Snelle bezorging

Wel zo fijn.

Scherpe prijs

Maar niet goedkoop.

Hoe hoog is een deur?

Het antwoord is: De hoogte van deuren verschilt. Deuren zijn verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes. Namelijk: 201,5 cm, 211,5 cm en 231,5 cm hoog. Dit zijn standaardmaten zijn al jaren hetzelfde. Wijkt de hoogte van jouw deur af van deze standaard maten? Lees dan verder.

De verschillende hoogtes waarin deuren verkrijgbaar zijn

De hoogte van mijn deur staat hier niet tussen

Als de hoogte van jouw deur hier niet tussen staat dan kan dat met drie dingen te maken hebben. 

  1. Het kan zijn dat jouw deur bijvoorbeeld 2 centimeter minder hoog is dan de standaardmaten. Geen paniek. De deur is altijd aan de onderkant nog een aantal centimeters in te korten. Hoever je de deur kan inkorten kun je vaak terug lezen bij de productinformatie. Er is vaak wel een minimale hoogte van een deur, dus je kan de deur maar een aantal centimeter inkorten.
  2. Je hebt verkeerd gemeten. (sorry, dit komt vaker voor dan je denkt)
    Het is belangrijk dat je de deur opmeet die momenteel in het kozijn hangt, de oude deur. Als je die niet hebt meet je de hoogte van de binnenkant van het kozijn. Het is belangrijk bij opdekdeuren dat je niet de opdekrandjes meet maar alleen het gedeelte dat is het kozijn valt.
  3. Als je zeker weet dat bovenstaande oorzaken niet het geval is in jouw situatie, dan heb je dus een maatwerk deur nodig. Deze deur wordt dus volledig voor jou op maat gemaakt en is daarom vaak ruim 2 a 3 keer zo duur. Dit komt bijna nooit voor, dus zorg dat je bovenstaande 2 punten zeker weten hebt uitgesloten zodat je niet te veel betaald of de verkeerde deur besteld. 

Hoe breed is een deur?

Ook bij de breedte van de deur hangen een aantal haken en ogen aan. Lees het artikel: “Hoe breed is een deur?“.

Deuren bestellen

Nu je weet hoe hoog jouw deur moet zijn kun je een kijkje nemen in onze webshop en vervolgens je deuren bestellen. Klik hier om onze deuren te bekijken en te bestellen.

Winkelwagen